Food
Champ
Ilość porcji: 1 Czas przygotowania: ok. 20 min Trudność: łatwe Owsianka Butterscotch Słodki, mały posiłek idealny na ciepło jak i na zimno, w formie śniadania bądź deseru. Owsianka:
Do garnka wbijamy jajko i je roztrzepujemy. Wlewamy mleko i dokładne mieszamy. Wsypujemy płatki owsiane i dodajemy miód. Całość wstawiamy na mały gaz i gotujemy, aż zgęstnieje od czasu do czasu mieszając (ok. 15 minut). Gdy całość zgęstnieje zdejmujemy z gazu, dodajemy pół łyżki masła i mieszamy tak długo, aż się całkowicie rozpuści. Przelewamy do miski lub głębokiego talerza. Posypujemy cynamonem i kakaem. Jeść na ciepło lub na zimno. UWAGA!
Jeśli zdecydujemy się zostawić ją do wystygnięcia, owsianka zgęstnieje, ponieważ wchłonie mleko. Im dłużej będzie stała tym będzie gęstsza, aż w końcu stanie się ciałem stałym (wtedy też jest dobra, tylko wygodniej ją jeść widelcem zamiast łyżką). SMACZNEGO! :) Co będzie potrzebne: Owsianka:
1 i 1/4 szklanki płatków owsianych
1 i 2/3 szklanki mleka
1 jajko Dodatki:
1 łyżka czubata miodu
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka ciemnego kakao Inne
szklanka
trzepaczka
garnek

KONTAKT

KRYTYKA